Фінальне в цьому навчальному році безкоштовне пробне тестування з математики у форматі ЗНО відбудеться 24 квітня
30.03.2021
Факультет прикладної математики вітає Сергія Івановича Оковитого із обранням на посаду ректора
15.04.2021
Фінальне в цьому навчальному році безкоштовне пробне тестування з математики у форматі ЗНО відбудеться 24 квітня
30.03.2021
Факультет прикладної математики вітає Сергія Івановича Оковитого із обранням на посаду ректора
15.04.2021
Показати всі

Вшановуємо пам’ять Миколи Вікторовича Полякова

14 квітня у студентському містечку ДНУ біля наукової бібліотеки висадили алею пам’яті ректора Миколи Вікторовича Полякова.

Колеги, друзі, родина, учні Миколи Вікторовича згадали внесок ректора в осучаснення університету на початку ХХІ століття, його наукові здобутки, інтелігентність, щирість, доброзичливість.

Виконувачка обов’язків ректора професорка Ольга Соколенко подякувала усім, хто знайшов час і можливість прийти, щоб вшанувати пам’ять М.В. Полякова: «Микола Вікторович очолював університет у непрості роки, коли були проблеми із фінансуванням, не раз змінювалася влада. І навіть за таких умов був повністю реконструйований і модернізований головний корпус університету, добудований професорський будинок, відремонтована наукова бібліотека ДНУ, він відстоював наш Палац студентів. Ми всі пам’ятаємо слова Миколи Вікторовича, що треба любити не себе в університеті, а університет в собі. Усіма своїми вчинками, своїм життям він стверджував цю ідею. Ті, хто не цінують минулого, не мають майбутнього. Ми пам’ятаємо, що 1 травня Миколі Вікторовичу виповнилося б 75 років, цінуємо й шануємо його пам’ять», – зазначила Ольга Леонідівна.

«Такий багатогранний колектив як наш, університетський, із славними традиціями, має і колективну вікову пам’ять, – наголосив новообраний ректор професор Сергій Оковитий. – У цій колективній пам’яті зберігається багато імен, але, на жаль, останніми роками до них додаються імена із найближчого кола. Пішов із життя Олександр Олексійович Кочубей. Зупинилося серце Миколи Вікторовича Полякова. І наші особисті теплі спогади цеглинками лягають у той фундамент колективної пам’яті, на якому ми будемо будувати майбутнє, реалізовувати задумані проекти, зміцнювати університет.

Долучився до пам’ятної події і член Наглядової ради ДНУ, мер Дніпропетровська (2000–2014 рр.) Іван Куліченко: «У мене багато особистих спогадів про роботу з Миколою Вікторовичем. Я вдячний Богу, що Микола Вікторович став почесним громадянином нашого міста, дякую колективові за довіру й обрання мене членом Наглядової ради вашого університету. І сьогодні, коли знаний в Україні і Дніпрі науковий і освітній центр, ваш університет, опинився на зламі внутрішніх поколінь, було б справедливо, щоб колектив працював злагоджено, щоб ви всі були шанованими, рідними і рівними. Це було б найкращою пам’яттю про Миколу Вікторовича. Я із задоволенням посаджу сьогодні дерево, адже часто буваю тут з онуками, і буду його поливати», – пообіцяв Іван Іванович.

До участі у такої значної для університету події приєднались декан факультету прикладної математики, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор-фізико-математичних наук, професор Олена Михайлівна Кісельова, заступник декана, доцент Олександр Кузенков, професор кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики Алла Шевельова.

Висаджуючи 30 скандинавських горобин, університетський колектив символічно продовжив справу Миколи Вікторовича, адже перше дерево на цій алеї посадив саме він.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − семнадцать =