Післямова
24.11.2022
ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА З ПРОГРАМУВАННЯ 2022
22.12.2022
Післямова
24.11.2022
ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА З ПРОГРАМУВАННЯ 2022
22.12.2022
Показати всі

Герої не вмирають

18-го листопада у боях під Бахмутом загинув Антон Стріков — 30-річний випускник ФПМ ДНУ, талановитий IT-спеціаліст, любитель дронів і піонер українського дронрейсингу.

Він брав активну участь у студентському житті: забезпечував свій корпус і факультет інтернетом, був одним з організаторів загальнообласного свята Студентська Республіка. Навіть після випуску він не забув про свою alma mater і провів вражаючі зйомки флешмобу на честь 100-річчя університету з дрону.

У 2015 році, Інжинірингова школа Noosphere зібрала своїх резидентів для перших в Україні перегонів на дронах. Серед них був і Антон, який зайняв друге місце. Вже наступного року він стане переможцем у другому Copter Race, після чого почне організаторовувати подібні змагання.

А в 2017 році Антон допоможе підняти цей спорт в Україні на міжнародний рівень. Саме його ідеєю стали нічні перегони дронів, які він не тільки запропонував, але й реалізував для пілотів з різних країн світу. Завдяки його вдало-зробленому нічному треку, Copter Race 2017 поставив Україну на мапу світу в цьому виді спорту.

Пізніше, Стріков продовжить працювати в IT-сфері, де запам’ятається не тільки кмітливістю, але й дружністю, доброзичливістю й готовністю в будь-який момент допомогти своїм колегам.

З першого ж дня повномасштабного московитського вторгнення, не маючи жодного військового досвіду, Антон пішов у ТРО. Дуже швидко знання та вміння в сфері дронів зробили його цінним кадром у розвідувальній справі. Він потрапив до елітного підрозділу й брав участь у визволенні Київської й Харківської, обороні Донецької областей — де і віддав життя за незалежну та соборну Україну, за свободу та майбутнє її дітей.

Розумний, щирий, відданий, хоробрий — це все Антон Стріков. Це той цвіт нашої нації, який помирає в цій війні. Війні проти останньої й найгнилішої імперії Європи — яка обов’язково заплатить за кожного талановитого українця, чиє життя вона обірвала.

       

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двадцать − 3 =