13 лютого 2019 року відбулася зустріч із засновником компанії RubyGarage Володимиром Воробйовим
17.02.2019
23 лютого 2019 року на ФПМ відбудеться День відкритих дверей
18.02.2019
13 лютого 2019 року відбулася зустріч із засновником компанії RubyGarage Володимиром Воробйовим
17.02.2019
23 лютого 2019 року на ФПМ відбудеться День відкритих дверей
18.02.2019
Показати всі

Профорієнтаційна робота ФПМ в ліцеї інформаційних технологій

Факультет прикладної математики відвідав учнів випускних класів ліцею з метою профорієнтаційної роботи. Представників студентської ради, випускників ЛІТу минулих років — нині студентів факультету, аспірантів разом з заступниками декану Кузенковим О.О, Сірик С.Ф. гостинно зустріли.

Учням 11-х класів було роздано для ознайомлення буклети кожної спеціальності та факультету. Заступник декана Кузенков Олександр Олександрович розповів про спеціальності  підготовки студенів факультету «Прикладна математика», «Системний аналіз», «Інженерія програмного забезпечення» та відкриття нової спеціальності «Інформаційні системи та технології». Розглянув питання сертифікатів ЗНО для вступу на факультет прикладної математики, зв’язок з ІТ-компаніями, працевлаштування випускників,  студентський олімпіадний рух з програмування.

Сірик Світлана Федорівна розповіла про програми мобільності студентів ФПМ. Програму двох дипломів між ФПМ ДНУ та факультетом наук і технологій університету дю Мен у місті Ле Ман Франції; програму обміну з Національним технічним університетом  України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

В цьому навчальному році студенти-магістри кафедри комп’ютерних технологій Басан Дмитро, Хохлов Олександр (випускник ЛІТу), Андріяш Дмитро поїхали на навчання до Франції. А студентка Марія Простяк захистила диплом магістра в ДНУ і поїхала до Франції для захисту кваліфікаційної роботи та отримання другого диплому.

Члени ради студентів прийшла не з пустими руками. Прес служба ФПМ та її дизайнер  студентка Піскун Анастасія (ПС-17-2) підготували  ЛІТівцям плакат, приурочений до 100-річчя університету, яке відзначалося у жовтні 2018 року.

Цей плакат відображає важливі події  в житті факультету. Особиво – студентське життя в рамках  святкування 100-річчя університету на факультеті. Флеш-моб, підготовлений та проведений  студентами  перед корпусом факультету, прийняття участі у відкритті «Лекторію, відкриття музею комп’ютерної техніки, іменної аудиторії проф. В.М. Чернишенка, проведення студентської олімпіади з програмування, прийняття участі в спортивних університетських заходах, зустріч першокурсників зі студентами-магістрами, які навчаються у Франції та інше.

Студенти першого курсу Олешко Олександр (ПС-18-1) та Масич Михайло (ПС-18-1), випускники ЛІТу 2018 року, розповіли про свій перший проект у сфері IT, який народився у стінах факультету та готується в подальшому для представлення на конференції.

Студенти 2 курсу Жорняк Євгеній (ПС-17-1) та Кригін Михайло (ПА-17-1), які закінчили ЛІТ, розповіли про навчання на факультеті та про свої успіхи під час стажування в ІТ-компанії.

Голова спортивного комітету Петух Павло (ПС-17-1) ознайомив та зацікавив ліцеїстів розповіддю про активне спортивне життя на рівні факультету та університету, участь студентів у змаганнях з різних видів спорту.

Староста магістрів Егошкін Данило, випускник кафедри комп’ютерних технологій, надав інформацію учням про можливість подальшого навчання в аспірантурі на факультеті  після закінчення університету.

Учні  ЛІТу активно задавали питання стосовно вступної кампанії 2019. Прудніков Андрій(11-Б) задав питання щодо переваг навчання на факультеті прикладної математики, Максим Курочка (11-Б) про отримання додаткових балів, Панасенко Іван — про процес навчання на факультеті. Студент  Полтава Андрій(ПС-17-1), випускник ЛІТу 2018р,  розповів про навчання на підготовчих курсах при ДНУ ім. Олеся Гончара та отримання додатквого балу з математики  на спеціальність «Системний аналіз».

Класні керівники Гузеева Юлія Анатолієвна, 11-Б, викладач математики,  Чашка Світлана Михайлівна, 11-В, викладач англійської мови,  висловили подяку за проведену роботу з учнями випускних класів ЛІТу.

Фото заходу підготували: Потрус Катерина (ПА-17-2), Єловікова Інга(ПС-17-1),  Маркова Анастасія(ПС-17-1).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − 12 =