ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ПІД ЧАС НАВЧАННЯ — ЗАПОРУКА СТРІМКОЇ КАР’ЄРИ У IT-ГАЛУЗІ

Завершився захист дипломних робіт
26.01.2017
Українська команда зайняла перше місце у світі у змаганнях з інформаційної безпеки (CTF) за версією ctftime.org
26.01.2017
Завершився захист дипломних робіт
26.01.2017
Українська команда зайняла перше місце у світі у змаганнях з інформаційної безпеки (CTF) за версією ctftime.org
26.01.2017
Показати всі

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ПІД ЧАС НАВЧАННЯ — ЗАПОРУКА СТРІМКОЇ КАР’ЄРИ У IT-ГАЛУЗІ

Важливе значення в системі професійної підготовки майбутніх фахівців має виробнича практика — складова навчально-виховного процесу у вищому навчальному закладі. Організація навчальної, виробничої і переддипломної практики студентів на факультеті прикладної математики проводиться у напрямах: поширення баз практики, налагодження нових виробничих стосунків з підприємствами IT-галузі, удосконалення навчально-методичного забезпечення усіх видів практики.

Кожного року студенти факультету прикладної математики мають можливість пройти виробничу та переддипломну практики у провідних компаніях IT- галузі: ISD, Exigen Services, Aquasoft, Apriorit, Wix та багатьох інших.

Цього року провідна українська компанія ISD, яка  надає послуги з проектування, розробки, інтеграції і сервісної підтримки програмного забезпечення, прийняла рішення провести співбесіду зі студентами спеціальності Інформатика та відібрати здібних та наполегливих для проходження виробничої та переддипломної практики на базі компанії.

DSC_0741

Співбесіду проводили керівники проектів компанії ISD Морозова Олександра (посада у компанії – middle .NET розробник) та Олексіїв Андрій (посада у компанії – middle .NET розробник).

 

Представники компанії з’ясовували у студентів  яки мови програмування їм зручніше використовувати для розробки програм, як вони розуміють парадигми об’єктно-орієнтованого підходу, до участі у яких проектах хотіли би приєднатися, тематику дипломних робіт.

За результатами співбесіди було відібрано 10 студентів 3 курсу для проходження виробничої практики та 10 студентів 4 курсу для проходження переддипломної практики на базі компанії.

Потім студентів, які пройшли відбір, було запрошено до офісу компанії, де для них було проведено екскурсію та другий тур відбору – розподіл між проектами.

Для викладачів факультету дуже приємно, що наші студенти отримали у стенах університету глибокі знання, сучасні навички практичної роботи, та рівень їх підготовки  задовольняє вибагливим умовам роботодавців у IT-галузі.

DSC_0740

У рамках довгострокового договору про співпрацю з компанією ISD студенти факультету прикладної математики мають змогу відвідувати курси по вивченню мов та технологій програмування, а також поглибленню знань з  англійської мови, які організовано у компанії. Провідні спеціалісти компанії  ISD проводять окремі лекційні заняття у рамках дисциплін професійної підготовки. Разом із керівним складом факультету прикладної математики представники компанії узгоджують програми підготовки фахівців.

Така співпраця дозволяє бути впевненими, що наші студенти є конкурентоспроможними на ринку праці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

15 − 11 =