Перемогли найсильніші. Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2019/2020 н. р.

Безкоштовне стажування для С++/С# Developers з працевлаштуванням 
10.02.2020
Студент групи ПА-17-1 Павло Стельмашенко переміг на Чемпіонаті області з класичних шахів
14.02.2020
Безкоштовне стажування для С++/С# Developers з працевлаштуванням 
10.02.2020
Студент групи ПА-17-1 Павло Стельмашенко переміг на Чемпіонаті області з класичних шахів
14.02.2020
Показати всі

Перемогли найсильніші. Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2019/2020 н. р.

У відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України “Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019/2020 н.р.” від 17.12.2019 р. № 1580 та згідно до Наказу ДНУ  від 23.12.2019 р. на факультеті прикладної математики проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Інформатика”. Ця дисципліна входить до переліку групи “Загальні компетентності” та у світовому просторі передбачає змагання найрозумніших і найталановитіших студентів, що демонструють свої досягнення у програмуванні. Проведення І етапу було призначено на 12 лютого 2020 р., про що студенти дізнались з розповсюджених у корпусах 1, 3, 5, 16 університету об’явах, усних запрошеннях викладачів та традиційних засобів спілкування у соцмережах.

До участі запрошувались всі бажаючі студенти. Учасники мали заздалегідь (до 11.02.2020 включно) зареєструватися в Інтернеті за адресою: http://bit.ly/DNU_OLYMP_2020. Доступні середовища програмування на робочому місці учасника: MS Visual Studio (C++, C#), CodeBlocks, Java Eclipse, Python, Free Pascal. Операційна система: Windows.

В змаганнях І етапу взяло участь 40 студентів спеціальностей Прикладна математика, (ПА), Статистика (МС), Інженерія програмного забезпечення (ПЗ), Системний аналіз (ПС), Інформаційні системи та технології (ПТ). У проведенні Олімпіади були задіяні 4 комп’ютерні класи факультету Прикладної математики ДНУ.  Реєстрація наявних учасників та жеребкування на вибір робочого місця відбулись в аудиторії 3/25, також  координатор 1 етапу Олімпіади ACM ICPC по Дніпропетровській області доцент кафедри комп’ютерних технологій Олександр Хижа ознайомив студентів із системою проведення Олімпіади в on-line режимі.

Багато першокурсників різних спеціальностей приєднались до олімпіадного руху, що багато років підтримується факультетом прикладної математики та керівництвом університету. Учасникам було запропоновано розв’язати максимальну кількість із 11 завдань. Переможцями стають ті учасники, які розв`яжуть найбільше за найкоротший проміжок часу. Заходи Олімпіади тривали впродовж трьох годин, студенти мали можливість отримувати від серверу результати тестування виконаних завдань, виправляти помилки та покращувати власні досягнення. Застосовувався сервер автоматичної перевірки з доступом через Інтернет-браузер. Мовні процесори на сервері автоматичної перевірки: C++, C#, Java, Python, Free Pascal. Операційна система Linux.

Організацію змагань очолив директор Регіонального дистанційного центру учнівських та студентських олімпіад Олександр Хижа, інженери кафедр протягом проведення заходу надавали технічну допомогу, викладачі факультету підтримували дух змагань у комп’ютерних класах. Студенти отримали досвід участі у on-line змаганнях, продемонстрували свої знання з програмування, креативне мислення, виявили наполегливість у досягненні мети та зробили ще один крок шляхом професійного зростання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать + девять =